Skip to content

De kartrekkers

De kartrekkers

We begonnen als kartrekkers, we kenden elkaar niet. Wel hadden we hetzelfde verlangen, en onze blik was gericht op het doel: de Herenboerderij. En dat bindt! Het concept van Samen Duurzaam Voedsel Produceren was nog best uniek! En nu zouden we in onze eigen buurt zoiets moois zelf opzetten!
Met een aanstekelijk enthousiasme vuurden we elkaar aan, ontdekten we elkaars talenten en liefhebberijen. Bouwden we aan de boerderij. Eerst moesten we flink veel reclame maken. Folders verspreiden, Facebook en andere Sociale Media, kranten en buurtverenigingen, alles werd in werking gesteld om het nieuws rond te bazuinen. Natuurlijk zijn er genoeg mensen in de omgeving die aan dit concept mee willen doen, maar ze moesten wel wéten dat we er zijn natuurlijk! En ja, het aantal getekende ‘intentieverklaringen’ groeide snel. Er was zelfs haast geboden, wilde je niet achter het net vissen.
Inmiddels zijn we compleet, een flinke groep onmisbare karduwers met wie we als kartrekkers een groeiend contact hebben. Bevlogen mensen, met hart voor natuur, milieu en elkaar. Het werk is nog niet gedaan, we gaan door!

Bert ppt

Bert de Groot

Mijn naam is Bert de Groot en ik ben erg enthousiast over het Herenboeren concept.

Dat heeft meerdere redenen. Allereerst ben ik zelf opgegroeid op een boerderij onder de rook van Amsterdam en alles wat groeit en bloeit hebben me altijd mateloos geïnteresseerd.

Daarnaast heb ik naast mijn werk als bedrijfskundige/ consultant een hobby boerderijtje waarbij  ik al jaren probeer om zoveel mogelijk mijn eigen voedsel te verbouwen.  Dat gaat met wisselend succes. Soms lukt het maar meestal lukt het niet, omdat een drukke baan moeilijk te combineren is met dagelijkse zorg voor planten en dieren. Daarom ben ik zo enthousiast over het herenboeren concept omdat daar de dagelijkse zorg wordt uitbesteed aan een professional maar kan je wel zelf de vruchten van de boerderij plukken. Dat de nieuwe herenboerderij Apeldoorn je achterbuurman wordt is natuurlijk helemaal meegenomen.

Binnen het bestuur van Herenboeren Apeldoorn zal ik de portefeiulle van penningmeester op me nemen.

René

Rene Bonekamp

Ik ben René Bonekamp, 38 jaar en wonend in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. Mijn achtergrond is diervoeding en vooral alles rondom varkens, je kan wel raden waar mijn motivatie vandaan komt om met het Herenboeren concept mee te doen. Mijn achtertuin is groot genoeg voor de BBQ, maar dat lekkere vlees kan ik niet in mijn eigen tuin houden, die wil ik graag van een eerlijke plek halen en daarom doe ik mee met dit initiatief.

Het samenspel van eerlijk voedsel, de boerderij om de hoek en de vele contacten in de buurt maken mij super enthousiast hier aan mee te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk de jeugd te kunnen laten zien op een kleinschalige boerderij waar ons voedsel vandaan komt en hoe dat tot stand komt.

Met de stappen die nu gedaan worden richting duurzaamheid in de wereld nemen wij als burgers in deze buurt een goed voorbeeld door vele schakels (verpakking, distributie, transport etc.) weg te nemen uit de voedsel keten die schadelijk en onnodig zijn. Terug naar lokaal, hergebruik en weinig afval doen wij een goede stap in de nieuwe richting!

Kom doe gezellig mee en tot kiek!

Corinne

Corinne Cantor

Ik ben Corinne Cantor, ik ben 20 jaar geleden vanuit Frankrijk (Lyon, de culinaire ‘hoofdstad’ van Frankrijk) naar Nederland gekomen vanwege de liefde en woon met veel plezier in Apeldoorn. Mijn beroep is Brand Manager en ik heb nu een eigen bedrijf om Nederlanders die zaken willen doen in Frankrijk te begeleiden (en ook andersom). Ik help heel graag mee om de Herenboeren Apeldoorn Noord tot stand te laten komen omdat ik vind dat het op alle punten klopt. Met de seizoenen mee-eten, voedsel wat lokaal en ook nog eens duurzaam wordt geproduceerd is toch fantastisch. Bovendien is het super vers, je kan het zelf zien groeien en de boer krijgt een fatsoenlijk salaris. Naast het lekkere eten, het gevoel dat je het samen doet en met elkaar nieuwe ervaringen kan delen is nog een extra toevoeging wat het hele plaatje compleet maakt. Dit geeft mij steeds meer energie om er samen voor te gaan. Het enige nadeel is dat er maar 200 plekken zijn, dus niet iedereen kan er straks van profiteren, dus sluit je maar snel aan!

Ria

Ria Nicola

Mijn naam is Ria Nicola – Waarom ik kartrekker ben – Zal proberen het uit te leggen. Ik kom van oorsprong uit de kop van Overijssel en ben toen ik ongeveer 18 was naar Apeldoorn verhuisd.  Wat ik me uit mijn jeugd herinner, is dat we na school moesten helpen in de moestuin. Soms was dat leuk, soms wilde je liever andere dingen doen. Toen heb ik wel geleerd dat groente, aardappelen ed, bij een goede behandeling, heerlijk smaken. Ook, dat ze in kunt maken of vriezen, zodat je later ook nog hebt.

De laatste jaren ging ik vaak op pad om onderweg groente, fruit en eieren te kopen langs de kraampjes langs de kant vd weg. Ook vlees probeerde ik rechtstreeks van een boer te kopen. Dus toen zich de mogelijkheid aandeed om aan te sluiten bij Herenboeren Apeldoorn dacht ik: dat is wat ik wil. Alles op 1 adres. Eerlijk, duurzaam, geen gespoten gif en weten waar het vandaan komt. Dat heeft me gebracht tot boer no: 5.  En ik hoop dat we snel met 150, nog liever 200 zijn, zodat we zo snel mogelijk van onze eigen grond kunnen eten.

Laura en Arnoud

Laura & Arnoud de Jong

Wij zijn Arnoud en Laura de Jong, getrouwd en ouders van vier kinderen (en inmiddels een schoondochter). We zijn in 2006 van Heerhugowaard naar Apeldoorn verhuisd. De bossen van de Veluwe inspireren, brengen rust én nodigen uit tot bewegen.

We zijn ons bewust van het feit dat de aarde kwetsbaar is en wij met elkaar verantwoordelijk zijn daarvoor. De Herenboerderij zien wij als een prachtige manier om met respect voor de natuur een gezond leven te leiden.

Daarom zetten wij er met liefde en enthousiasme onze schouders onder.

Arnoud werkt als zelfstandig organisatie- en IT-adviseur en Laura is werkzaam als corrector voor een grote uitgever en in de zorg.

We zien in dit initiatief een belangrijke maatschappelijke meerwaarde, namelijk dat we betrokken zijn op elkaar

Kartrekker-008-ErikVos

Erik Vos

Woont slechts 5 minuten fietsen van de Wenum Hoeve. In dagelijks leven is hij ICT ondernemer, vader van 2 zoons en woont samen met Tecla.

Vroeger door zijn ouders dagelijks verwent met verse groente van de moestuin. En het wordt tijd dat die verse groente zonder plastic erom heen weer terugkomen. Altijd in voor nieuwe dingen en dus ook Herenboeren. Maar je mag hem ook lastigvallen over energietransitie (zonnepanelen, elektrische deelauto’s)

Hans

Hans Nijdeken

….

Jenny

Jenny Mijnheer

….

Jan Förch

Jan Forch

….

IMG_3350 (002)

Marcel Cantor

Ik ben Marcel Cantor ook woonachtig in Apeldoorn en op fietsafstand van de beoogde boerderij waar we Herenboeren Apeldoorn Noord gaan opstarten.

Gezond en smaakvol eten van een gezamenlijke eigen boerderij,  eten volgens de seizoenen, een boer met een prachtbaan die een zijn eigen salaris verdient zonder Brusselse subsidies, vers eten en vlakbij huis, wat wil je nog meer ? Voor ons is dit project ideaal en een prachtkans om onder de rook van Apeldoorn (dichterbij kan eigenlijk niet) onze eigen voedselvoorziening te starten.

Herenboeren Apeldoorn Noord is in onze ogen een mooi en inspirerend initiatief, waar wij ons graag voor inzetten en aan willen verbinden!