Skip to content

Herenboeren Wenumseveld

Hoe

230 gezinnen zijn lid van de coöperatie Herenboeren Wenumseveld en produceren samen, lokaal duurzaam voedsel. Verschillende werkgroepen zorgen voor de organisatie en twee ervaren boeren zijn verantwoordelijk voor het werk op de boerderij.

Wat

Wij zijn een goed georganiseerde boerderij, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund- en varkensvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het is een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Hieronder een presentatie van wat er verbouwt wordt.

  • Dieren

Op Herenboerderij Wenumseveld worden verschillende dieren gehouden. Alle dieren hebben ruime verblijven die voldoen aan de eigenschappen van de betreffende diersoort en ras om ze zoveel mogelijk natuurlijk gedrag te laten vertonen. Door deze dieren te houden maken we ook de kringloop rond, de dieren kunnen namelijk de resten van de groenten opeten. Daarnaast kunnen leden hierdoor kiezen tussen een groentepakket of een “gemengd” pakket (groente en vlees).

Waar

Onze boerderij kun je vinden aan de Wenumseveldweg 99 in Wenum Wiesel, ten noorden van Apeldoorn. Naast de zorgboerderij Wenum Hoeve  pachten wij 15 hectare grond waar we ons fruit en de gewassen kunnen verbouwen en onze dieren de ruimte geven en te verzorgen.

Partners

De partners die ons geholpen hebben bij het realiseren van de boerderij zijn Notariskantoor Tesink – Van Dooren en  Fruitzforlife