Hoe,  Wat, Waar

 

Het Herenboeren Concept

In Boxtel bestaat reeds een Herenboerderij die volop in bedrijf is. Bekijk de filmpjes. In een paar minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen. Wil je meer weten over de Herenboeren organisatie in Nederland, kijk naar de website.

 Hoe

11 kartrekkers hebben 200 gezinnen kunnen vinden die dezelfde wens najagen om samen lokaal duurzaam voedsel te produceren en lid te worden van de coöperatie Herenboeren Wenumseveld.

Wat

Wij zijn een goed georganiseerde boerderij aan het bouwen, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund- en varkensvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Twee ervaren boeren zijn verantwoordelijk voor het werk op de boerderij.

Waar

Wij hebben een mooie plek gevonden om onze Herenboerderij op te richten, we pachten 15 hectare grond naast de zorgboerderij de Wenum Hoeve in Wenum Wiesel. Net wat we nodig hebben om ons fruit en de gewassen te kunnen verbouwen en de dieren de ruimte te geven en te verzorgen.