Herenboeren Wenumseveld

Hoe

11 kartrekkers hebben 200 gezinnen kunnen vinden die dezelfde wens najagen om samen lokaal duurzaam voedsel te produceren en lid te worden van de coöperatie Herenboeren Wenumseveld. Verschillende werkgroepen zorgen voor de organisatie en twee ervaren boeren zijn verantwoordelijk voor het werk op de boerderij.

Wat

Wij zijn een goed georganiseerde boerderij aan het bouwen, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund- en varkensvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Hieronder een presentatie van wat er verbouwt wordt.

  • Dieren

Op Herenboerderij Wenumseveld worden verschillende dieren gehouden. Alle dieren hebben ruime verblijven die voldoen aan de eigenschappen van de betreffende diersoort en ras om ze zoveel mogelijk natuurlijk gedrag te laten vertonen. Door deze dieren te houden maken we ook de kringloop rond, de dieren kunnen namelijk de resten van de groenten opeten. Daarnaast kunnen leden hierdoor kiezen tussen een groentepakket of een “gemengd” pakket (groente en vlees).

Waar

Wij hebben een mooie plek gevonden om onze Herenboerderij op te richten, we pachten 15 hectare grond naast de zorgboerderij de Wenum Hoeve in Wenum Wiesel. Net wat we nodig hebben om ons fruit en de gewassen te kunnen verbouwen en de dieren de ruimte te geven en te verzorgen.

Partners

De partners die ons geholpen hebben bij het realiseren van de boerderij zijn Notariskantoor Tesink – Van Dooren en  Fruitzforlife