Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

11 mensen hebben in juli 2019 de krachten gebundeld om samen de Herenboerderij in Wenum, Apeldoorn van de grond te krijgen, het zijn de zogenaamde kartrekkers. Nu telt de coöperatie 200 gezinnen, 5 werkgroepen en 2 boeren. Hierbij een overzicht van wie doet wat.

De kartrekkers

We zijn een groep van 11 enthousiaste mensen die een actieve rol hebben gespeeld en nog steeds ons aandeel hebben in de ontwikkeling van de Herenboerderij. In Herenboerentermen spreken we van “de kartrekkersgroep”, mensen die hun talenten, tijd en energie vrijwillig beschikbaar hebben gesteld om de plannen om te zetten in werkelijkheid, en nu dat zover is nog niet los willen laten.

Wie zijn de kartrekkers? 

De twee boeren

Groenten, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Alles vers, van jouw eigen boerderij. Verzorgd door je eigen boer. Dat is in het kort de gedachte achter een herenboerderij. In Wenum Wiesel is Fabian Kemps Verhage de boer die de dagelijkse leiding op het land heeft. Samen met Mas van der Pol, jaagt hij zijn droom na: liever niet werken met een gifspuit maar met boerenkool tussen de fruitbomen. Hier stellen beide boeren zich uitgebreider voor.

Wie zijn onze twee boeren? 

De Werkgroepen

Om alle onderdelen van de boerderij op te bouwen en draaiend te houden, hebben we werkgroepen in het leven geroepen. Onze boerderij telt nu 5 werkgroepen en een bestuur.

De Herenboeren

200 gezinnen, 500 monden, allemaal mensen die hetzelfde doel najagen en waarvan velen als vrijwilligers komen helpen op de boerderij.